دانشکده/ پوهنحی انجنیری




تاریخچه پوهنحی انجنیری

پوهنخی انجنیری پوهنتون رابعه بلخی در سال 1391 تأسیس شده و درطول سالیان متمادی برای رشد علمی دانشجویان از هیج نوع تلاش دریغ نورزیده و همواره در صدد بهبود سطح علمی انجنیران بوده است.

پوهنخی انجنیری پوهنتون رابعه بلخی تا اکنون با هشت دور فراغت موفقانه صدها انجنیر مسلکی را به جامعه انجنیران کشور تربیت نموده است.

وضعیت کنونی

دیپارتمنت‌ها: پوهنحی انجنیری هم‌اکنون دارای دو دیپارتمنت «سیول» و «برق» می‌باشد و تلاش دارد تا دیپارتمنت‌های دیگر را نیز ایجاد نماید.

تعمیر: پوهنتون رابعه بلخی دارای تعمیر دایمی  است که در آن فضای سبز، کانیتن، چاپ و تکثیر و مرکز مشاوره تحصیلی جهت رفاه و راهنمایی دانشجویان وجود دارند.

صنوف درسی: صنوف درسی مجهز به LCD جهت سهولت لکچر برای اساتید و درک هرچه بهتر مطالب درسی برای دانشجویان با نور کافی و سیستم تهویه مناسب میباشد.

استادان: تعداد استادان این پوهنحی به بیش از 20 تن می‌رسد که دارای سابقه سال‌ها تدریس در داخل و خارج از کشور هستند.

لابراتوار: این پوهنحی دارای لابراتوار مجهز و مطابق نورم وزارت تحصیلات عالی بوده که میتوان از آن میان به لابراتوارهای (فیزیک میخانیک، فیزیک حرارت، فیزیک مقناطیس، سروی، مکانیک خاک، الکترونیکس و کانکریت) نام برد و در صدد گسترش این لابراتوارها متناسب با پیشرفت تحصیلی دانشجویان میباشد.

کتابخانه: پوهنخی انجنیری دارای کتابخانه مجهز بوده و کتاب‌های انتخاب شده در این کتابخانه مطابق ویرایشهای جدید کتب و مطابق مراجع درسی معرفی شده در کریکولم بوده و سعی بر آن شده است که از مراجع زبان انگلیسی نیز استفاده شود. همچنین بسیاری از کتاب‌های اساسی دانشجویان بصورت سافت در کتابخانه موجود بوده که جهت کاهش هزینه دانشجویان در اختیار آنان قرار میگیرد.

مرکزIT: در این مرکز به تعداد کافی کمپیوتر با قابلیت نصب سافت‌ویرهای مورد نیاز دانشجویان قرار داشته و قابلیت اتصال به انترنت جهت ریسرچ دانشجویان را دارا میباشد.

 

دیدگاه پوهنحی انجنیری

پوهنخی انجنیری پوهنتون رابعه بلخی متعهد است با تدریس معیاری و ارائه خدمات عمرانی زمینه تغییر مثبت را فراهم ساخته و به عنوان یک نهاد مسئول و معتبرعلمی، سهم خویش را در بازسازی و توسعه کشور ادا نماید.

رسالت پوهنحی انجنیری

پوهنخی انجنیری پوهنتون رابعه بلخی برای تربیت انجنیران متخصص و متعهد فعالیت می‌کند و نیز زمینه کار عملی، کار لابراتواری و بازدید ساحوی را فراهم می‌سازد تا محصلان آموزش و مهارت‌های لازم را کسب نموده، مصدر خدمت به جامعه گردد.

نتایج متوقعه: فارغ التحصیلان این مجموعه دارای قابلیت و توانایی‌های زیر خواهند بود:

  • طراحی و محاسبه ساختمان‌ها و سایر بناهای انجنیری متعارف راه‌سازی و تأسیسات آبی؛
  • انجنیری کارگاه به منظور پیاده کردن و اجرای طرح‌های ساختمانی و راه‌سازی و تأسیسات آبی در کلیه کارگاه‌های ساختمانی و راه‌سازی به عنوان همکار در شرکت‌های پیمانکاری؛
  • طرح و محاسبه های مربوط به انجنیری برق؛
  • ادامه تحصیل در مجموعه‌های تخصصی ساختمان و دوره‌های تحقیقاتی در زمینههای مذکور.

اهمیت و ضرورت: اهمیت این مجموعه با توجه به موارد زیر روشن می‌شود:

سیاستهای ساختمانی دولت و توجه به سرمایهگذاری دولتی برای ایجاد و احداث ساختمان‌های مسکونی، شاهرا‌ه‌ها، راه آهن، راه‌های اصلی و فرعی، شبکه‌های آبرسانی؛

اولویت رفع نیازهای ساختمانی در زمینههای مسکن، راه و تأمین آب آشامیدنی روستاها و شهرهای کوچک.

  • اهداف آموزشی: بعد از اجرای نیازسنجی، دریافت‌های آن به شکل اهداف آموزشی انکشاف داده شده و سعی به عمل آمد تا اهداف مذکور مشخص و قابل اندازه‌گیری باشند. مطابق نیازسنجی آموزشی محصلان جهت نیل به اهداف ذیل تربیت می‌گردند:
  • توانایی رسم، درک و فهم نقشه‌های انجینری؛
  • توانایی دیزاین و برآورد ساختمان‌ها و سرک‌ها؛
  • شناخت ابزارهای متداول انجینری سیول و برق؛
  • آشنایی با بندها و اصول دریافت انرژی از آن؛
  • نگهداری جنکشن‌ها؛
  • طراحی سرکت‌های فرمایشی برای موارد خاص؛
  • آمادگی جهت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر در داخل یا خارج از کشور.

 

نظم و دسپلین

پوهنتون انجنیری، بمنظور عرضه خدمات مؤثر تدریس و تحصیل، دارای یک سلسله مقررات دسپلینی می‌باشد. مسئولیت هر محصل است که از مقررات و لوایح دسپلینی آگاهی داشته باشد. همچو مقررات و لوایح در وب سایت پوهنتون منتشر شده است. نسخه‌های مطبوع آن در مدیریت تدریسی نیز موجود می‌باشد. منسوبین پوهنحی انجنیری و استادن آن همیشه علاقه‌مند هستند تا عند الضرورت محصلان را در توضیح و تشریح آن کمک نمایند.

به اساس آن محصلان در پوهنحی انجنیری نه حق خویش را از دست می‌دهند و نه مسئولیت‌گریزی کرده می‌توانند. از تمام محصلان صمیمانه تقاضا می‌گردد تا تمام مقررات و لوایح نافذه را رعایت نمایند.

صداقت کاری

استاد از تمام محصلان توقع دارد تا از حد اعلای مسئولیت‌پذیری و صداقت اکادمیک برخوردار باشند؛ زیرا ارزش درجه علمی مطلقاً وابسته به انجام صادقانه کارهایی است که محصل بخاطر کسب آن درجه تلاش دارد. لذا ایجاب می‌نماید تا محصل معیارات عالی اکادمیک را درهمه امور تحصیلی خویش تبارز دهد.

هر عمل خلاف دستورات اکادمیک مستلزم تادیب می‌باشد. حداقل اعمال خلاف اکادمیک و غیرصادقانه را موارد آتی تشکیل می‌دهد؛ ولی به آن خلاصه نمی‌شود:

سرقت ادبی

همکاری و تشبث غیرقانونی

امتحان دادن به عوض شخص دیگری

اجرای کارهای خانگی دیگران

تهیه راپور لابراتوار برای دیگران